ЩО МИ ЗНАЄМО ПРО ЦЕРАМІДИ?

Цераміди – підклас ліпідних молекул, найпростіший тип сфінголіпідів, що складаються зі сфінгозину та жирної кислоти. Цераміди є важливим ліпідним компонентом клітинної мембрани. Один із головних компонентів у правильному формуванні ліпідного бар’єру рогового шару.

 

Біліпідний бар’єр та цераміди

 

Найважливішим компонентом ліпідного бар’єру рогового шару є цераміди. Цераміди складають основу ліпідного матриксу – на їхню частку припадає половина (50 моль%) усіх ліпідів. Іншим поширеним компонентом є холестерин (20-35 моль%) всіх ліпідів. Інші ліпіди представлені вільними жирними кислотами.

 

Синтез церамідів

 

Цераміди у вигляді попередників синтезуються у спеціальних органелах гранулярних кератиноцитів, звані ламеллярными гранулами. Аналіз ліпідного вмісту гранул показав, що в них міститься головним чином фосфоліпіди і сфінголіпіди (глікосфінголіпіди і сфінгомієлін, який згодом модифікуються в цераміди та вільні жирні кислоти. Основний процес формування ламеллярних структур відбувається на межі зернистого і рогового).

 

Цераміди як регулятори клітинного циклу

 

У клітині цераміди грають роль не тільки як елемента мембрани, а й сигнальної молекули. Вони беруть участь у таких процесах як клітинне диференціювання, клітинна проліферація та апоптоз.

 

Зовнішні цераміди

 

Багато дисфункцій шкірного бар’єру пов’язані зі зменшенням вмісту церамідів або суттєвими змінами в їх пропорціях. Отже, місцеве застосування церамідів, що зустрічають у роговому шарі, може покращити роботу бар’єру.

 

CERAMOSIDES™ HP

 

INCI (UE/PCPC)

Glycosphingolipids – Glycolipids

 

CERAMOSIDES™ HP – це унікальний передовий запатентований комплекс церамідів – глікосфінголіпідів та гліколіпідів зі зволожуючою, зміцнюючою та омолоджуючою дією, які підтверджені дослідженнями. Цераміди, ідентичні натуральним, покращують живлення, зволоження та відновлюють ліпідний бар’єр зрілої та сухої шкіри. Вони захищають від втрати вологи та впливу зовнішніх факторів.

 

Поліпшення якості шкіри – результати

 

Тест IN VIVO

  • Текстура шкіри однорідніша
  • Колір шкіри більш рівномірний

Через 28 днів застосування препарату з CERAMOSIDES™ HP – пори звужені ⤍ текстура шкіри гладкіша.

 

Шкіра:

  • БІЛЬШ СЯЮЧА для 70% жінок
  • ПРУЖНА для 74% жінок
  • ЗАХИЩЕНА ВІД ЗОВНІШНІХ ВПЛИВ для 78% жінок

 

Цераміди – ключові структурні елементи рогового шару. Нанесення на шкіру церамідів здатне відновлювати дефекти в міжклітинній структурі. Косметика на основі глікосфінголіпідів та гліколіпідів високоякісний антивіковий захист для шкіри.

Залишити коментар